Pseudokroep baby

Pseudokroep komt vooral voor bij kinderen tussen de zes maanden en zes jaar oud. Pseudokroep bij baby’s kan behoorlijk beangstigend zijn voor de ouders. De baby is benauwd en haalt erg pieperig adem. Meestal is het echter niet nodig om in te grijpen. Wel moet een baby met pseudokroep erg nauwlettend in de gaten worden gehouden. Baby’s hebben nog een vrij zwak immuunsysteem, waardoor een doorgaans onschuldige infectie soms vrij heftig kan zijn.

Pseudokroep baby herkennen

Omdat een baby zelf niet kan aangeven waar het last van heeft, is het aan de ouders om goed te letten op de symptomen. De symptomen zijn vrij duidelijk bij pseudokroep. Met name de piepende ademhaling en blafferachtige hoest is goed te herkennen. Benauwdheid kan worden herkend aan een versnelde ademhaling. Een volledig overzicht van de symptomen leest u op de pagina pseudokroep symptomen.

Wanneer een arts bij pseudokroep baby

Het is verstandig om contact op te nemen met de huisarts als de benauwdheid erg hevig is en/of lang aanhoudt. Ook als het kind erg suf of juist erg onrustig wordt, is het verstandig hulp in te schakelen. Dit kan wijzen op een verergering van de situatie. Neem hierin geen risico’s.